Over mij

Ik was het meisje dat, als ze met haar ouders naar het strand ging, eigenlijk alleen maar haar potloden en tekenblok wilde meenemen. Toch ben ik talen gaan studeren, want taal… dat is toch ook wel mijn ding.
Maar oude liefde roest niet, zegt men, dus na jarenlang boekvertalingen en ondertitels voor televisieprogramma’s te hebben gemaakt, ben ik schildercursussen gaan volgen en heb ik me uiteindelijk ook aangemeld voor de kunstacademie.
En nu vertaal ik dan ‘het leven’ naar het doek, of liever nog, naar het kleibord: een techniek die me blijft boeien.

Ik woon in Amsterdam, maar heb een atelier in een bruisende broedplaats in het aangrenzende Aalsmeer, het Art Centre Aalsmeer.

CV

2012 propedeuse Wackers Academie

2012-2015 portretschilderen bij Maarten Welbergen

2013-2016 masterclasses Sam Drukker

2016-2019 anatomielessen en portretschilderen bij Raymond Huisman

In de media

DUTCH ARTSY SOULS - 14/3/2019

De talentvolle Marja maakt prachtige figuratieve schilderijen. Kunst waar je met je neus bovenop wilt staan om de verfijnde details te bekijken. In deze serie Inks & Oils combineert Marja verschillende technieken en materialen op paneel. Met olieverf en inkt hoopt ze de menselijke emotie over te brengen. Dat doet ze heel goed. Ik vind de schilderijen van Marja heel ontroerend. In ieder geval, ik blijf ernaar kijken. Marja beeld vooral mensen af, maar ook dieren en planten. Als het maar…  LEES MEER