Portretten

Een portret in olieverf geeft sfeer en cachet aan je interieur, en is een smaakvol en decoratief element in je woonkamer. Een vakkundig geschilderd portret lijkt te leven en te ademen. Bovendien is een schilderij van een dierbaar familielid iets wat je generatie op generatie doorgeeft. Wie een bijzonder cadeau wil geven, heeft met een olieverfportret gegarandeerd succes.

Stel, je besluit dat je ook zo’n portretschilderij aan de muur wilt. Hoe gaat het dan eigenlijk in zijn werk? Het hoeft jou niet veel tijd te kosten. Ik kom met mijn ezel bij je langs om ter plekke een grisaille te maken, wat maximaal drie uur duurt. Maak je geen zorgen over spatten olieverf tegen de muur, want ik ben een nette werker en met een oude krant kan ik je salontafel prima afdekken. Alles gebeurt in overleg met jou, van de pose en kleding van het model tot de kleurstelling en de invulling van de achtergrond. Aan de hand van de foto’s die ik tegelijkertijd maak, werk ik het portret in mijn studio verder uit. Dat gezegd hebbende: ik maak nooit een portret alleen aan de hand van foto’s, maar kom juist graag bij je langs om het model persoonlijk te ontmoeten en te spreken, en drie uur lang mee te maken, voor dat ongrijpbare gevoel dat een geschilderd portret boven een foto uit laat stijgen.

Eeuwenlang was een portret boven de schoorsteenmantel of in de hal alleen weggelegd voor de rijken. Die sfeer ademt een geschilderd portret nog steeds, maar dankzij de uitvinding van de fotografie is portretschilderen een stuk makkelijker geworden – voor zowel schilder als model – en gelukkig dus ook goedkoper. De prijs is afhankelijk van de grootte. Een portret van 50×60 cm op canvas en met een gewolkte achtergrond kost bij mij slechts 450 euro. Wil je liever een paneel, dan gelden andere prijzen.

Wil jij ook zo’n portret in olieverf kopen? Neem dan contact met me op via het contactformulier.

Veerle

50x70 cm
Olieverf en inkt op paneel

IMG_8559

Lieke

50x70 cm
Olieverf en inkt op paneel

IMG_8605

dion

50x60 cm
olieverf op doek

detaild
detaila

Milan

50x60 cm
olieverf op doek

IMG_1298 (1)

Rens

50x60 cm
olieverf op doek

detailb
detailc

Robin

50x60 cm
olieverf op doek

IMG_1300 (1)

thom

50x60 cm
olieverf op doek

IMG_1299 (1)

Volg mij op Instagram

Neem contact
met mij op